приложение телефон

Приложение ще ни стимулира да слезем от автомобилите

Мобилно приложение ще стимулира жителите и гостите на София да се откажат от всекидневното използване на своите автомобили и вместо това да използват велосипед, тротинетка или да ходят пеша. То се нарича Be Green и е проект на Българската Асоциация за Електромобилност (БАЕМ). То ще бъде безплатно и достъпно за Android и iOS.

Съответно за всеки изминати 5 километра пеша или чрез някоя от екологичните форми на транспорт, които не генерират вредни емисии, потребителят ще бъде възнаграждаван с виртуален кредит от системата. След това той ще може да използва тези кредити за участие в месечната томбола с разнообразни награди. С тях ще може да подкрепи и някоя от каузите в приложението, насочени към устойчивото развитие на София.

Освен спечелените кредити, броят на изминатите километри за предходния месец ще определя и отстъпката, която всеки потребител ще получава в партньорската мрежа на Be Green.

В момента приложението е в проектен етап и за да се превърне в реалност, всички желаещи могат да гласуват на сайта на Програма “София избира ЗЕЛЕНОТО”. Ако бъде избрано сред победителите в тазгодишното издание на програмата, неговата разработка ще бъде финансирана. Повече подробности за гласуването са достъпни на адрес https://begreen.baem.bg/.

Може да ви е интересно