Често срещани грешки във фитнеса, които да избягваме

Тренировките във фитнеса са предпочитани и от жени, и от мъже, защото са перфектен начин да влезете във форма. За мечтаната фигура могат да ви помогнат уредите според онова, което искате да постигнете – отслабване, качване на маса, стягане, удоволствие, здраве. Имайки предвид това, всеки човек сам за себе си трябва да е наясно как да тренира – с кои уреди, колко пъти седмично и по колко време. В противен случай може да нанесете травми на тялото. Вижте някои от най-често допусканите грешки във фитнес залата.

Колкото по-бързо, толкова по-добре не е правилна маскима. Когато сте във фитнеса, не гледайте непрекъснато часовника си и не правете упражненията светкавично, само за да си тръгнете по-скоро. Приемете тренировката като част от начина ви на живот. Няма закъде да бързате, важното е да направите упражненията правилно, за да имате ползва от тях. Освен това, когато бързате, може да нанесете сериозна травма на дадената част от тялото, която тренирате в момента.

Правите почивки твърде често – това е другата крайност. Не сте отишли в залата, за да си почивате, това се прави у дома. В залата се тренира. Важно е да правите почивки между сериите, които състоят от минута, максимум две, ако сте начинаещ, защото иначе пулсът ви ще падне рязко. Важното при тренировката е да поддържате пулса си ускорен, щом вече загреете, по време на цялата тренировка до нейния край, когато идва ред на разтягането.

Кардио преди силова тренировка – хубаво е да не правите кардио, ако смятате след това да вдигате тежести или да правите силова тренировка на други уреди. При кардиото голяма част от запаси ви от сила и издръжливост ще се разпръсне при тези упражнение и после няма да успеете да изпълните качествено силовите.

Не правите упражненията правилно – отново бързане. За да видите ефекта от фитнеса, според поставената цел, трябва да изпълнявате упражненията правилно, да наблягате на всяко едно, да повтаряте колкото брой пъти е необходимо. Няма смисъл да се залъгвате, че сте минали някое упражнение, когато всъщност сте доста далеч от правилното му изпълнение. Това няма да ви донесе добри резултати.

Много коремни преси не означават непременно мускули на корема – спрете да се залъгвате с това твърдение. Не правете едно единствено упражнение, дори коремът да е вашата проблемна зона. Комплексните упражнения за цяло тяло никога не са излишни. Освен коремни преси, за да извадете корема си, трябва да се храните здравословно и да разберете дали мазнините се трупат именно в тази област. Правете нормален брой серии коремни преси и не пропускайте и другите упражнения.


Може да ви е интересно