отслабване

Учени разкриха тайната на слабите хора

Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не че са по-активни, съобщи електронното издание на „Дейли мейл“.

Учени от университета в Абърдийн установиха, че слабите хора се движат с 23 процента по-малко и приемат 12 процента по-малко калории. Те били неподвижни или физическата им активност била съвсем слаба през 96 процента от времето.  Метаболизмът им в покой обаче бил по-бърз. Вероятно това им помага да изгарят повече калории. Учените са анализирали начина на хранене и енергийните нива на 150 свръхслаби хора и са ги сравнили със 173 души с нормално тегло.

„Резултатите наистина ни изненадаха. Често хората си говорят за кльощавите си познати и мислят, че те могат да ядат каквото си поискат – каза ръководителят на изследването проф. Джон Спекман. – Работата ни обаче показа, че те всъщност ядат много по-малко от характерното за техния индекс на телесната маса.  

Участвалите хора в изследването са били естествено слаби. 

Средните калории, които са необходим на жените дневно, са 2200, а за мъжете – 2500. Те са изчислени на база на количеството енергия, необходимо на тялото за основните функции. Хората, които тренират, се нуждаят от повече калории, както и младите и децата. 

Може да ви е интересно