контузия счупен крак

4 начина да останете във форма, когато сте контузени

Има много начини, по които можете да останете във форма, докато сте контузени, за да можете да поддържате дългосрочния си напредък.

Нараняванията са едно от най-разочароващите неща, които могат да се случат на един спортист и често водят до страх, че ще загубите всичко, за което сте работили.

Важно е да държите нещата в перспектива и да помните, че след възстановяване е възможно бързо да се върнете на нивото, на което сте били преди.

Има много неща, които можете да правите по време на вашата рехабилитационна фаза, за да поддържате физическата си форма, която имате, така че нещата да са по-лесни, когато се върнете към обичайния си тренировъчен режим.

Ето четири неща, които можете да направите, за да останете във форма.

Кардио с нисък интензитет

Ако установите, че не можете да изпълнявате нормалните си кардио упражнения с тежести, има много алтернативи с ниско напрежение, с които можете да експериментирате.

Това са упражнения, които все още ви позволяват да ускорите пулса си и да постигнете аеробни ползи, но без да оказвате натиск върху увредените зони.

Плуването и колоезденето са може би две от най-често срещаните, но можете да експериментирате и с други, като воден джогинг или дори изкачване на стълби.

Опитайте се да превърнете нараняването си във възможност да опитате нови неща и да експериментирате с различни видове тренировки.

Намерете области, върху които можете да работите

Докато нараняване може да ви попречи да правите обичайните сесии, които ви движат напред като спортист, можете да използвате времето, за да работите върху други области на подобрение.

Това все още може да включва упражнения. Вашето нараняване може да не ви попречи да укрепите определени части от тялото си, например.

Ако работите върху по-слаби области, които обикновено не бихте могли да развиете, всъщност може да успеете да се върнете като по-силен и по-цялостен спортист, когато се върнете към фитнеса.

Можете също така да посветите известно време на подобряване на начина си на мислене. Психологията е област, върху която повечето спортисти изобщо не работят, особено ако имат работа на пълен работен ден, така че пренасочването на цялото време, което сега имате, може да ви помогне да се развиете.

Прочистете диетата си

Храненето е нещо, което винаги можете да подобрите, независимо от контузиите, които могат да ви затруднят в други области.

Ако не можете да тренирате, опитайте да обмислите текущата си диета и да разберете кои части от нея бихте могли да подобрите. Воденето на хранителен дневник е добър начин да направите това.

Може да мислите, че диетата ви е доста добра, но отделянето на време за размисъл може да ви позволи да идентифицирате някои малки проблеми, които могат да се премхнат.

Това може да ви помогне да се чувствате по-енергични през целия ден и да помогне на тялото ви да се възстанови по-бързо.

Продължете да работите за постигане на целите

Спортистите обикновено са доста целенасочени хора. Обичат да имат цели, към които да работят.

За някои проблемът, който създава контузията, е заличаването на тези цели.

Опитайте да си поставите някои краткосрочни цели, за да се мотивирате по време на почивката си поради контузията. Това може да ви помогне да поддържате структура на деня си и да поддържате някои добри навици, така че да не загубите формата, която сте изградили.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно