„Анадрол“ – един от най-силните орални стероиди

Anadrol първоначално е разработен като лекарство за лечение на хора с анемия. Това се  дължи на способността му да увеличава производството на червени кръвни клетки и оттогава се използва успешно и за много други заболявания, свързани със загуба на тегло и др.

Anadrol за първи път е произведен през 1960 година от фирма Syntex.

Използван е дълго време за лечение на анемия, но с въвеждането на нови и по-ефективни нестероидни лекарства като Epogen, който има пряко въздействие върху червените кръвни клетки, без страничните ефекти на андрогените, Anadrol се използва все по рядко и в крайна сметка Syntex спира производството му през 1993 година. При следващи проучвания  се установяват някои положителни свойства и производството му е възобновено.

Anadrol се счита от много хора за един от най-силните орални стероиди с много добри резултати от употребата му. За цикъл от шест седмици с 50-200 mg дневно могат да бъдат получени като резултат 10 – 12 кг маса. Трябва да имате предвид, че по-голямата част от придобитата маса е в резултат на задържането на вода. Това огромно задържане на вода обаче в значителна степен подпомага качването на мускули и сила. Мускулите са по-пълни и в допълнение ставите са по-добре смазани, което намалява риска от контузии. От друга страна бързото качване на мускулна маса може да изложи китките и други стави на допълнително натоварване, което Anadrol не е в състояние да компенсира.

Anadrol подобрява апетита, но трябва да се има предвид, че вероятно по-високите дози правят точно обратното. Гинекомастията също е проблем и за това чувствителните към естроген, трябва да използват Nolvadex в своите цикли.

Важно е да се разбере, че Anadrol не конвертира директно в естроген, защото е производен на дехидротестостерона и структурата му е такава, че не ароматизира. Някои предполагат, че той има прогестеронова активност подобна на Deca Durabolin и все пак не съществуват медицински изследвания, които доказват това.

Anadrol е един много силен андроген, и като такъв причинява редица странични ефекти: мазна кожа, акне, окосмяване по тялото, високо кръвно, главоболие. Тези които имат естествена склонност към косопад, трябва да го избягват напълно.

Основният недостатък на Anadrol е това, че той е 17-аа  като повечето орални стероиди и натоварва много черния дроб и бъбреците.

Дози

Най-интересната характеристика на Anadrol са неговите препоръчителни медицински дози. Много спортисти, дори и “хардкор” билдери го приемат в количество под препоръчителното! По инструкцията за употреба на лекарството трябва да се приема по  1.5 мг на 1 кг телесно тегло. На практика това означава, че средният спортист, например културист трябва да приема 2-10 таблетки ежедневно. Типичната дневна доза на Anadrol използвана в бодибилдинга е 50 -150 мг, т.е. 1-3 таблетки. Е, една таблетка е твърде малко, но приемаме, че е минималната допустима доза. Две таблетки е доста по-добре. От гледна точка на резултатите може да се прибегне до 200-300 мг на ден.

Приема се, че полуживота на Anadrol е в диапазона 7-15 часа., така че лекарството е по-добре да се раздели на два приема сутрин  и вечер.

Комбинация с други лекарства

Anadrol най-добре се комбинира с тестостерон. Methenolone, оксандролон, станозолол и евентуално болденон. Най-добре е да се избягва употребата му с нандролон, ако е възможно, заради високата прогестеронова активност на двата препарата.

снимка: пиксабей

Може да ви е интересно