Болденонът – дериват на тестостерона със силни анаболни и умерено андрогенни свойства

Болденонът – често срещан и под името Equipose (ветеринарен стероид) е дериват на тестостерона със силни анаболни и умерено андрогенни свойства. За първи път е патентован от CIBA през далечната 1949 год.

Приложение

Болденонът има свойството да увеличава производството на червени кръвни телца и първото нещо което ще усетите при прием е новия вид на кръвоносните съдове. На второ място е увеличения апетит в следствие на засиления пренос на хранителни вещества и увеличената азотна задръжка. Наличието на естера ундецикленат удължава активността на препарата и затова инжекциите може да са на по-дълъг интервал (7-21 дена). Най-големите му плюсове идват при малко по дълги цикли – обикновено над 8-10 седмици. Интересно е да се отбележи, че болденона и оралния стероид “Метандиенон” са структурно почти идентични: “Метана” е 17-Аа докато Болденона е 17-бета естер (ундецикленат). Ако изключим това, молекулите им са едни и същи.

Често болденона се използва като заместник на нандролона тъй като влиянието му върху производството на ендогенен  тестостерон е намалено.

Дози

Стандартната дозировка за мъже е 200-400мг. седмично. По-тежките и професионално ориентирани състезатели по правило завишават значително дозите.

Комбинация

Болденонът е много спектърен препарат и в зависимост от търсения ефект може да се комбинира с много други стероиди. За сила и маса е удачна комбинацията му с тестостерон или оксиметолон. В резултат на което страничните ефекти ще са намалени в сравнение с приема им по отделно. Във фаза на релеф ще направите добра мускулна плътност, комбинирайки го с тренболон, винстрол, халотестин, провирон. Като минус може да се отчете факта, че трябва да се борите с “вълчия апетит” по време на диета.

Може да ви е интересно