йога

8-те най-добри алтернативи на тренировките във фитнеса

Поддържането на здравето е важно, но не всеки обича да ходи на фитнес. Ето какво можете да направите, ако сте един от тези хора.

Ходенето на фитнес може да е чудесно за някои, но не е единственият начин да тренирате ефективно. Много хора все още не се чувстват комфортно във фитнес залата, независимо дали е поради липса на увереност, време или просто не могат да си го позволят.

Какъвто и да е случаят, има безброй алтернативи за тренировка. Нека да разгледаме как можете да се изпотите, дори ако мразите да ходите на фитнес.

1. Танци

Да се ​​научите да танцувате е страхотна алтернатива на фитнеса, защото е толкова забавно, че не ви се струва, че тренирате! Това е приятен начин да тренирате и преди да го осъзнаете, ще се потите и ще горите калории.

Всичко, което трябва да направите, е да поддържате тялото си в движение през цялото време. Има различни приложения и класове по танци онлайн, от балет, салса и степ танци до хип-хоп и съвременни. Можете също да използвате приложения за смартфон, ако не сте сигурни откъде да започнете.

2. Йога

Тъй като може да се прави почти навсякъде, йогата е невероятна тренировка, която ще поддържа ума, тялото и душата ви здрави. Йогата също е тренировка с нисък интензитет, при която можете да движите тялото си, без да се изпотите прекомерно , което я прави идеална за тези, които предпочитат упражнения без изпотяване. Има толкова много полезни приложения за йога и онлайн уроци в YouTube, които могат да ви помогнат да намерите перфектната поза.

Вземете постелката си за йога, пуснете малко успокояваща музика и подобрете своята гъвкавост, като същевременно се борите със стреса и безпокойството.

3. Бокс

Ако търсите страхотна тренировка за цялото тяло, която също ви кара да изглеждате невероятно готино, опитайте бокс. Нямате нужда от много – само малко ентусиазъм и ръководен онлайн клас по бокс. Повечето от тези онлайн класове са за начинаещи и не изискват никакво оборудване.

Някои от най-добрите ползи от боксирането са, че подобрява здравето на сърцето, подпомага загубата на тегло, подобрява баланса, намалява стреса и понижава кръвното налягане.

4. Бягане

Бягането е една от най-лесните тренировки, ако искате да избегнете фитнес залата, и е един от най-ефективните начини за отслабване. Страхотното в това да бягате е, че можете да бягате където пожелаете, независимо дали искате да бягате в красива гора или да бягате на бягащата си пътека у дома. Най-хубавото от всичко е, че бягането има широк спектър от ползи за здравето, включително изграждане на здрави кости, по-добър сън през нощта, подобряване на когнитивната функция, намаляване на риска от рак, подобряване на психичното здраве и много други.

Извадете обувките си за бягане, пуснете любимия си подкаст, свържете вашето приложение за проследяване на изминато разстояние и отидете да потичате.

5. HIIT тренировки

Ако просто нямате време да тренирате, високоинтензивната интервална тренировка (HIIT) е нещо, което можете да направите само за пет минути. Не само, че HIIT упражненията ви карат да се потите обилно, без да се налага да посещавате фитнес залата, но тези упражнения са толкова бързи и ефективни. Решаващият елемент на HIIT са кратки серии от упражнения, последвани от кратка почивка след това. Това е труден начин за тренировка, но върши работата и е нещо, което не е необходимо да правите дълго време, за да видите резултатите.

За HIIT се нуждаете от таймер, за да не се налага да следите времето наум. Не забравяйте да разгледате някои приложения за таймер за интервални тренировки преди да започнете да се концентрирате върху упражненията.

6. Въртене на обръч

Спомняте ли си всички забавления, свързани с обръча от детството ви? Е, можете отново да се върнете това детско занимание, но този път можете да изгаряте калории и да сте във форма едновременно. Когато става въпрос за обръч, има много класове онлайн. Така че, вместо да правите нещо скучно, завъртете обръча и почувствайте изгарянето на мазнините – докато се забавлявате много! Точно както при танците, нямате нужда от години опит. Всичко, от което се нуждаете, е обръч и малко решителност.

След като овладеете обръча, ще почувствате разликата, която прави това с тялото ви – по-специално с корема, бедрата и гърба.

7. Ходене на закрито

Това не е най-интензивната тренировка, но ходенето е истински начин за изгаряне на калории, без да ходите на фитнес. Не се нуждаете от бягаща пътека, за да ходите на закрито у дома, но ако имате такава, можете да се възползвате от хилядите приложения за тренировка на бягаща пътека. Независимо дали имате бягаща пътека у дома или не, ходенето е един от най-лесните и основни начини да направите крачките си за деня и да се изпотите.

8. Туризъм

Излизането на поход може да не е най-добрият вариант винаги, особено ако времето не е страхотно. Въпреки това, той е един от най-добрите начини да прекарате времето си на открито и да оцените света около вас. Освен това е по-добро от ходенето до фитнеса и необходимостта да прекарате тренировката си, гледайки всички останали на машините. Туризмът не само ви осигурява живописни гледки, докато тренирате, но също така гарантира, че получавате всичкия чист въздух и витамин D, от които се нуждаете.

Източник: Make use of

Може да ви е интересно