тренировки лост

6 упражнения на лост, с които да подсилите коремните си мускули

Упражненията на лост са чудесен начин да насочите напрежението към всички коремни мускули – особено долните, които могат да бъдат трудни за трениране на земя.

Те могат да бъдат брутални и ви позволяват наистина да изтощите мускулите на тялото си, което води до по-големи ползи за силата и издръжливостта ви.

Силните коремни мускули, разбира се, са жизненоважни за един спортист, който иска да се представя добре в почти всяка област на физическите упражнения.

За да го развиете докрай, трябва да напрягате мускулите с различни вариации и ъгли, за да изградите всяка област. И така, ето шест различни упражнения на лост, с които да тренирате коремните си мускули.

Висящи повдигания на колене

Това е може би най-популярното упражнение на лсот ​​и е чудесен начин да тренирате долните коремни мускули. Увиснете от лоста, стегнете коремните си мускули и повдигнете коленете си до ъгъл от 90 градуса. Направете кратка пауза в горната част на упржанението и спуснете краката обратно в изходна позиция с равномерно темпо.

Garhammer raises

Това е добра прогресия от висящите повдигания на колене. Увиснете на лоста, като започнете с коленете, успоредни на бедрата. Повдигнете коленете си към гърдите и после се спуснете до изходна позиция.

Висящи повдигания на краката

Увиснете на лост и като държите краката си изправени, повдигнете пръстите на краката си до ъгъл от 90 градуса от торса. Бавно спуснете краката обратно в изходна позиция и повторете за до 15 повторения.

„Чистачки“

Това е по-трудно упражнение, към което да напреднете, когато станете по-силни. По-лесно е да направите това с халки, но можете да ползвате и лост, ако нямате достъп до тях. Повдигнете краката към ръцете си, като ги повдигнете възможно най-високо и същевременно поддържате равновесие. Дръжте краката си изправени и ги спуснете надолу на една страна, преди да ги върнете обратно в изходна позиция.

Toes To Bar

Това е точно както звучи. Увиснете направо от лоста и повдигнете пръстите на краката до дланите си. Дръжте коремните си мускули си напрегнато и бавно спуснете краката обратно в изходна позиция. Стремете се към шест повторения като начало.

Кикаути със свити колене

Увиснете на лоста и изтеглете коленете си нагоре по същия начин, както бихте направили при висящо повдигане на колене, но отидете малко над 90 градуса. След това с едно плавно движение избутайте краката си навън и се върнете в изходна позиция.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно