закуска мюсли

5 идеи за балансирано сутрешно хранене

Всички сме чували клишета за закуската като „това е най-важното хранене“ или „сутрешното хранене определя успеха на деня ви“, но много малко от нас всъщност живеят според тях.

Твърде лесно е просто да изберете нещо бързо и лесно, особено за тези, които работят на пълен работен ден. Но каквито и да са обстоятелствата, балансираната закуска е важна.

Тук разглеждаме пет идеи за здравословно сутрешно хапване.

Овесени ядки с банан и боровинки

Овесените ядки са чудесна основа за една добре балансирана, засищаща закуска. Една порция от 50г предлага 33г въглехидрати и 8г протеин. И те са пълни с много витамини, магнезий, мед, желязо и цинк. Смесете ги с един нарязан банан и шепа боровинки за вкусна, обилна закуска.

Бъркани яйца и авокадо върху пълнозърнест тост

Ако искате добро количество протеин, продружен от комбинация от мазнини и въглехидрати, не търсете повече. Яйцата имат много ползи за здравето, включително намаляване на риска от сърдечни заболявания. Те се комбинират чудесно с тези две други полезни храни.

Домашно мюсли

Въпреки че това може да звучи като много усилия, всъщност е невероятно лесно, след като намерите съставките, които искате. Повечето зърнени храни са пълни със захар, така че мюслито е чудесна алтернатива. Предлагаме да намерите рецепта, която ви харесва и да експериментирате.

Зелено смути

Доказано е, че яденето на листни зеленчуци оптимизира мозъчната функция, подобрява здравето на червата и ви кара да живеете по-дълго. Така че закуската е чудесна възможност да ги включите в диетата си. Опитайте да смесите шепа спанак, малко горски плодове по ваш избор, една доза кисело мляко или скир и 250 мл портокалов сок.

Здравословни палачинки

Палачинките могат да бъдат здравословна закуска, ако не ги затрупвате с купища неща, пълни със захар. Тъй като тестото (брашно, яйце и мляко) е съставено от прости, непреработени съставки, това, което се чувства като калорийна бомба, може да се превърне в добре балансирано хранене. Опитайте да гарнирате палачинките с горски плодове или обикновено домашно сладко.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно