отслабване

5-те най-подценявани храни за сваляне на килограми

Диетата играе важна роля в нашето пътуване към отслабването. Това, което ядем, колко ядем и хранителната стойност на храните, които ядем, определят колко здрави оставаме в дългосрочен план.

Когато става въпрос за отслабване, ние сме наясно с храните, които трябва да консумираме, и тези, които трябва да намалим, но може да има определени храни, които или приемаме за даденост, или не смятаме за достатъчно важни, за да ги добавим към нашата диета.

Ако сте човек, който е запален по отслабването и яде здравословна, богата на нутриенти храна, тогава ето някои от най-недооценените хранителни продукти, които трябва да имате предвид.

1. Бадеми

Ядки като бадемите са здравословни мазнини, които определено трябва да добавите към диетата си, особено ако се опитвате да отслабнете.

Тъй като бадемите са с високо съдържание на калории, трябва да внимавате колко от тях ядете. Въпреки това, те са богат източник на хранителни вещества, включително протеини и фибри, които ни помагат да останете сити за по-дълго време.

2. Ябълки

Когато става въпрос за отслабване, често отдаваме твърде голямо значение на определени храни, но забравяме за тези, които са наистина полезни.

Освен че държи лекаря далеч, една ябълка на ден може и да ни предпази от нежеланите килограми. Те са с ниско съдържание на калории, но са богати на жизненоважни хранителни вещества, които подпомагат процеса на отслабване. С високо съдържание на фибри, те поддържат здравето на храносмилателната ни система и също така ни държат сити за по-дълго време, докато ограничават допълнителните калории.

3. Сладък картоф

За отслабване сладкият картоф е един от най-недооценените хранителни продукти. Но това, което хората не знаят, е че е изключително полезно за цялостното ви здраве и прави чудеса за отслабване.

Богат е на фибри, нискокалоричен е и изключително хидратиращ. Освен че ви помагат да намалите апетита си, сладките картофи ви осигуряват и витамин А и С.

4. Гъби

Гъбите са чудесен заместител на месото. Те са с високо съдържание на антиоксиданти и осигуряват на тялото ви протеини и фибри, които са изключително полезни в процеса на сваляне на килограми.

Проучванията също така показват, че яденето на гъби е изключително засищащо, което води до по-ниска консумация на висококалорични храни.

5. Овесени ядки

Въпреки че овесените ядки не са първото нещо, за което се сещате, когато мислите за вкусна закуска, те със сигурност са чудесни за цялостното ви здраве.

Изпълнени с фибри, те ви помагат да контролирате апетита си за дълго време, като ограничават приема на висококалорични храни.

Източник: Fakazanews

Може да ви е интересно