мускули форма фитнес

10 начина да забавим стареенето и да изглеждаме по-млади

1. Отслабнете. Ако индексът на телесните ви мазнини е над 20% при мъж и над 25% при жена, ще изглеждате по-възрастни.

2. Увеличете мускулатурата си. Мускулите не само ни карат да изглеждаме по-млади, но и по-здрави. Мускулите могат да забавят стареенето и да помогнат за поддържане на силата и координацията с напредването на възрастта.

3. Правете кардио. Ползите да имаш здраво сърце и бели дробове са несъмнени и многобройни. Изберете дейност, която повишава сърдечната честота и която да практикувате редовно.

4. Не използвайте стероиди. Стероидите ускоряват процеса на стареене, като взаимодействат с хормона IGF-1, който е отговорен за растежа на тъканите. Но тъканите не са само мускули, раковите клетки също растат след излагане на хормона IGF-1.

5. Спазвайте здравословна диета поне 90% от времето. Включете зеленчуци, нискомаслени протеини и въглехидрати. Също така мазнини, богати на омега-3 и аминокиселини.

6. Яжте по-малко месо и повече зеленчуци. Месото, особено червеното месо, произвежда TMAO (триметиламин N-оксид) при готвене и се натрупва в черния дроб. Може също да причини сърдечно-съдови заболявания и рак.

7. Гладувайте. Доказано е, че гладуването предлага много предимства като регенерация на клетките.

8. Студ. Доказано е, че излагането на студ активира гените, отговорни за дълголетието, повишава кръвообращението и намалява възпалението. Затова е хубаво да включите студени душове или ледени вани.

9. Не пушете. Очевидно защо.

10. Ходете на сауна. Според много изследвания сауната, последвана от студен душ, носи многобройни ползи.

Може да ви е интересно