йога

Международният ден на йога ще бъде отбелязан в над 40 града

Международният ден на йога ще бъде отбелязан в над 40 български града за осма поредна година. Събитията са в 43 населени места у нас, сред които София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, редица по-малки градове и пет села, съобщават организаторите.

Централното събитие ще се състои в София на 19 юни в „Интер експо център“ на бул. „Цариградско шосе“. Входът е свободен.

„Плеяда от най-добрите сертифицирани учители, представители на известни класически школи по йога, ще демонстрират практики, където желаещите ще могат да се упражняват или просто да слушат и наблюдават. Учени-практици, възпитаници на различни школи по йога, ще изнесат лекции по различни теми, засягащи същността на йога“, разказват организаторите.

Ще има щандове с книги по йога, вегетарианска и индийска храна и сувенири.

Едновременно с това през юни в София отделните школи по йога ще отбелязват Международния ден на йога и чрез различни самостоятелни прояви при открити врата.

Международният ден на йога и тази година е под патронажа на посланика на Индия Санджай Рана.. Събитията се осъществяват от специален организационен комитет, в който взимат пряко участие и си сътрудничат редица правителствени и неправителствени организации – Българската федерация по йога, Българската йога асоциация, фондациите “Изкуството да живееш” и „Девам“, асоциация “Индия”, индологическа фондация “Изток запад“, посолството на Индия , школи по йога и клубове в България. 

Може да ви е интересно