отслабване

Подобрете инсулиновата си чувствителност, за да постигнете мечтаното тяло

Подобряването на инсулиновата чувствителност може да не звучи като съвет, който можете да използвате веднага. Звучи като някакъв труден процес, който се случва в продължение на дълъг период от време, като да станеш по-добър в свиренето на цигулка.

Но в действителност можете да подобрите инсулиновата си чувствителност веднага и в същото време да принудите тялото си да губи мазнини. Плюс това, когато подобрите инсулиновата си чувствителност в дългосрочен план, е възможно да не се налага да обръщате повече внимание на съветите за загуба на мазнини, защото ще сте настроили тялото си да остане постоянно слабо, дори и при увеличен прием на калории в бъдеще.

Много просто, инсулиновата чувствителност до голяма степен определя колко сте слаби и колко сте мускулести. Тя подобрява начина, по който тялото ви разпределя енергията, така че калориите от храната да се пренасочват първо към мускулите вместо към мазнините. Ако инсулиновата чувствителност е слаба, може да изглеждате и да се чувствате хилави или може да сте разумно слаби навсякъде, с изключение на слой преливаща мазнина около кръста ви.

Препоръки:

Пийте по 2 супени лъжици оцет преди лягане и/или го използвайте като дресинг за салата. Приемането му преди хранене може да повиши инсулиновата чувствителност след хранене с 30 до 40%.

Поръсете 2-3 супени лъжици канела в овесената си каша за закуска. Тя забавя скоростта на усвояване на храната и намалява нивата на инсулин на гладно.

Взимайте по 1 чаена лъжичка псилиум два пъти на ден. Изследователите са установили, че използването му в продължение на 8 седмици намалява нивата на кръвната захар през целия ден с 11%.

Взимайте 4 до 6 капсули цианидин 3-глюкозид (Indigo-3G®) преди вечеря. Това естествено срещащо се вещество подобрява инсулиновата чувствителност, както някои лекарства, отпускани с рецепта.

Приемайте комбинирано 3 грама DHA и EPA на ден. Рибеното масло не само прави клетките по-чувствителни към инсулин, но също така намалява секрецията на инсулин от панкреаса.

Има още нещо, което можете да направите, но то е свързано с това как се храните, а не с това, което приемате с храната си. Когато седнете да се храните, уверете се, че ядете малко протеини, мазнини или зеленчуци, преди да изядете дори една хапка от „нишестен“ въглехидрат. Проучванията показват, че тази практика води до значително намаляване на нивата на кръвната захар след хранене, просто като забавя храносмилането на тези въглехидрати.

Източник: T Nation

Може да ви е интересно