тренировка лост

Как да тренирате по време на пътуване

Независимо дали искате да поддържате или изграждате мускулна маса, трябва да приложите правилното количество съпротивление към работещите си мускули. Това може да се окаже трудно, ако пътувате, особено ако сте свикнали с пет или шестдневна рутинна тренировка в добре заредена фитнес зала.

За щастие фитнесът при пътуване става все по-популярен с много начини за трениране по време на пътуване. Нека да разгледаме най-добрите начини да тренирате, когато сте на път.

Планирайте предварително

За да разберете най-добрия начин да тренирате по време на пътуване, ще трябва да планирате предварително. Запитайте се: „Колко време ще пътувам?“ Продължителността на вашите пътувания ще определи какъв тип тренировка за пътуване ще бъде най-удобна за вас.

Като цяло, колкото по-кратко е пътуването, толкова по-малко фитнес оборудване ще ви трябва. Ако пътувате за седмица или две, препоръчваме тренировки с телесно тегло. Ако пътувате за един месец, тренировките със съпротивителна лента трябва да свършат работа. За всичко по-дълго препоръчваме комбинация от тренировки със съпротивителна лента с инвестиция в дневна карта в близката фитнес зала.

Разберете колко дълго ще пътувате и го съпоставете с една от опциите по-долу.

Върнете се към основите

Ако сте на кратко пътуване, упражненията със собствено тегло са удобни и не изискват допълнително оборудване. Ако можете да намерите парк с лостове, ще си дадете повече възможности за упражнения, но това не е изискване.

Упражненията с телесно тегло могат да осигурят тренировка за цялото тяло, която укрепва онези основни движения, които може да сте научили преди години. Независимо от статуса ви на пътуване, бихме препоръчали да включите тренировка със собствено тегло в рутината си на всеки няколко седмици поради тази причина.

Упражненията със собствено тегло могат да бъдат манипулирани, за да осигурят интензивно предизвикателство. Можете да ги изпълнявате с бавно темпо, да съкратите времето за почивка между сериите или да увеличите интензивността по време на тренировките си.

Ето една тренировка със собствено тегло, която можете да използвате следващия път, когато пътувате:

  • Клекове със скок: 3 х 20
  • Лицеви опори: 3 х 15
  • Напади при ход: 3 x 25
  • Набирания (ако има наличен лост): 3 x 15 / Супермен (ако няма наличен лост): 3 x 30
  • Планински катерач: 3 x 50
  • Страничен планк със страничен крънч: 3 x 20
  • Бърпи: 3 х 5

Инвестирайте в съпротивни ленти (ластици)

Ако ще сте на път повече от две седмици, препоръчваме да инвестирате в чифт издръжливи съпротивни ленти. Без значение колко често пътувате, те са инвестиция, която си заслужава. Можете да ги използвате навсякъде и те са допълнение към всички видове фитнес процедури.

Когато пътувате, резистентните ленти се побират удобно в чантата ви, така че не е нужно да се притеснявате, че ще загубите място за опаковане. Нещо повече, можете лесно да ги прикрепите към рамка на врата или да ги увиете около стълбове или дървета за упражнения като кросоувър.

Най-важното е, че тези ластици са бързо решение за осигуряване на съпротивлението, от което се нуждаете, за да подпомогнете изграждането и поддържането на мускулите.

Ако пътувате, използвайте това като възможност да излезете навън и да тренирате. Ето тренировка със съпротивителна лента, която можете да използвате, независимо къде се намирате по света:

  • Мъртва тяга: 3 х 25
  • Предни клекове: 3 x 25
  • Флайс: 3 x 20
  • Кросоувър: 3 x 20
  • Преса над глава: 3 x 15
  • Дървосекач: 3 x 20

Отидете във фитнес залата

Ако размерът е основната ви грижа, упражненията със собствено тегло и тренировките със съпротивителни ленти не могат напълно да задоволят целите ви. В един момент ще трябва да влезете в добре оборудвана фитнес зала. Ако пътувате дългосрочно, купете дневна или седмична карта в близката фитнес зала, тъй като това ще ви даде достъп до повече оборудване, особено тежести.

Когато отидете на фитнес, препоръчваме да тренирате тежко и да тренирате цялото тяло. Възползвайте се от факта, че имате достъп до много тежести. Правете малко повторения и много сетове. Ако използвате този тип тренировка сега, продължете от там, където сте спрели. Ако не, ето една тренировка, която можете да използвате:

  • Гръбни клекове с щанга: 5 х 3 – 6  
  • Румънски мъртва тяга: 5 x 5 – 8
  • Преса с щанга под наклон: 5 x 3 – 6
  • Гребане с кабел: 5 x 6 – 8
  • Трицепсово разгъване на скрипец: 3 x 25

Дейсности, фокусирани върху физическата активност

Независимо колко дълго ще пътувате, не забравяйте да напълните графика си с дейности, фокусирани върху физическата ви активност. Ето някои от любимите ни дейности за пътуване, които ви поддържат активни:

Разглеждането на забележителности по време на джогинг ви позволява да видите известни забележителности и градове по нов начин. Ще получите реално усещане за вашата дестинация за пътуване, вместо да се чувствате в капан в туристически автобус.

Отивате в крайбрежен град? Сърфирането и гмуркането с шнорхел са отлични дейности, които изискват най-много от няколко основни мускулни групи.

Отседнали сте близо до планина? Отидете на поход или скално катерене. Краката ви ще получат страхотна тренировка, особено ако сте на по-висока височина.

Не забравяйте за храненето

Като оставим настрана тренировките, ако искате да сте сигурни, че изграждате или поддържате мускулна маса, не можете да пренебрегвате храненето си. Не забравяйте да ядете много храни, богати на протеини, като пиле, пържоли или риба. Не забравяйте да комбинирате тези протеини със сложни въглехидрати като кафяв ориз или сладки картофи.

Източник: Ironbull Strength

Може да ви е интересно