тренировки тежести

Как да продължите, когато тренировките станат твърде тежки

Арнолд Шварценегер казва: „Умът е границата. Докато умът може да си представи факта, че можете да направите нещо, можете да го направите, стига наистина да вярвате на 100 процента.“

Отключването на тази вътрешна вяра и поставянето на ума над тялото е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено в най-мрачните дълбини на изтощителна тренировка, когато мускулите ви крещят да спрете.

Но преодоляването на желанието да се намали темпото е определящата характеристика на всички най-добри спортисти в света.

Ето пет съвета как да продължите с усилията, когато нещата станат трудни.

Намерете мотивираща фраза, която да си повтаряте

Наличието на мотивираща фраза, която да си повтаряте отново и отново, е класически начин за изтласкване на тялото отвъд неговите граници и се използва от много спортисти. Ирландският маратонец Стивън Скулион, например, си казва отново и отново: „Аз съм животно“, по време на последните няколко мили от състезанието. Скулион става втори на маратона в Дъблин, като си осигурява личен рекорд, а преди състезанието беше написал на лявата си ръка думата „търпение“, а на дясната си ръка думата „животно“ с удебелени черни букви.

Визуализация

Визуализацията е може би най-често срещаният метод, преподаван от спортните психолози и може да бъде изключително ценен такъв. Като си представите как преминавате през дадена трудност и си представяте миризмите, звуците, гледките и емоциите, които може да срещнете в процеса, идеята е, че можете да го направите по-лесно в тренировка, защото все едно сте го правили и преди.

Техника за задържане на дъха на Ломаченко

В навечерието на битките си, световният шампион по бокс Васил Ломаченко практикува да задържа дъха си под вода колкото може по-дълго. Украинецът казва, че го прави, за да може когато излезе на ринга, той вече да е изтласкал тялото си извън зоната на комфорт и да е тествал лимита на ума си.

Практикувайте висене

Висенето на лост за известно време е упражнение, което често се използва за подобряване на силата на захвата, но може да се използва и за подобряване на психологическата сила поради необходимата изключителна умствена сила. Ще откриете, че това ще стане предизвикателство доста бързо и увисването по същество се превръща в тест за това колко дълго можете да търпите болката.

Намерете своето оптимално мислене

В зависимост от тренировката или събитието, някои атлети могат да се пренавият в началото и в крайна сметка да изразходват цялата си енергия веднага.

Други имат проблема, че са твърде отпуснати.

Намирането на баланс и решаването как най-добре да се концентрирате преди тренировка е от ключово значение и може да си струва да измислите стратегия как да го направите.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно