Скакалци, скорпиони и бамбукови червеи за закуска

Скакалци, скорпиони и бамбукови червеи за закуска. След кроасаните с брашно от скакалци, това е новият хит в Италия.
Хрупкави такос с ферментирали зеленчуци, нарязани на лентички, крем от джинджифил и лайм, гарнирани със щурци. След това шишчета от бамбукови червеи в сос терияки, придружени от малък квадрат от пържен хляб от нахут и краставица, маринована в бял оцет.


За десерт молци и скорпиони напоени в джин с тоник. На специална дегустация италианският шеф-готвач Гуидо Мори представи алтернативният аперитив, който предлага Университета за италианска кухня от Флоренция.


„Всички продукти са или напоени с алкохол или дехидратирани. При дехидратация продуктът губи важна част от вкуса си. Мисля, че с времето ще има все повече пресни продукти, които могат да се готвят. Тогава ще дойде момент, в който традициите на италианската кухня ще трябва да започнат да се съобразяват с новите тенденции“, разказва Гуидо Мори.
Щурците са предварително пържени в ароматно масло. Image by Filip Kruchlik from Pixabay

Може да ви е интересно