Българска торба

Българската торба набира популярност

Българската торба е нововъведение сред фитнес уредите, използвани от любители и атлети в различните спортове – борба,  ММА, кросфит и др. Тя е създадена през 2005 г. от българина Иван Иванов – бивш наш състезател и настоящ треньор по борба в Мичиган, САЩ.

Вдъхновен от силата на едновремешните български овчари, на които често се е налагало да обикалят стадото с агне на гърба, той решава да създаде подобен уред за своите трениращи, с който да им помогне да станат не само по-експлозивни, но и да подобрят своите динамични качества (бързина, ловкост, координация).

Само няколко години по-късно, Българската торба набира популярност и става всепризнат уред за физическа подготовка както отвъд Океана, така и на Стария континент. Изключително признание Иван Иванов получава в Германия, Италия, Корея, САЩ, където заедно с топ-инструктора за Европа Николай Станчев от Стара Загора провеждат курсове за обучение и тренировки. В основата на курсовете влизат над 50 упражнения с Българска торба, като техният брой постепенно нараства. Чуйте повече за Българската торба, новите уреди и постижения на Суплес отбора от интервюто на Поли Гънчева с Николай Станчев.

Може да ви е интересно