овесени ядки въглехидрати

За преработените храни, овесените ядки и лишаването от въглехидрати

Ограничете преработените храни

Обработените храни съдържат химикали, оцветители, овкусители и консерванти. Структурата им е променена, което значи, че те не се усвояват по същия начин както натуралните. Химикалите и добавките в преработените храни увеличават токсините в тялото. Всички химикали трябва да се обработят и изхвърлят, което претоварва естествената система за детоксикация на организма. Такива храни е най-добре да избягвате или да ги замените с органични такива. Много хора не осъзнават, че дори храни като “пълнозърнестите” – хляб, хлебни изделия и др. също са преработени и трябва да се избягват.

Не се лишавайте от въглехидрати

Вашето тяло може да разчита на белтъчини, мазнини и въглехидрати за енергия, но на практика то се осланя най-вече на въглехидратите. Те са глюкозни молекули, а тялото много лесно превръща захарта в енергия. Приемът на достатъчно въглехидрати запазва протеина за градивни нужди и подпомага възстановяването.

Овесени ядки преди тренировка

Въглехидратите в овесените ядки се отделят постепенно, което помага за поддържане нивото на енергия по време на тренировка. Добавете една порция суроватъчен протеин, банан и малко орехи/лешници към овесените ядки, за да направите перфектната предтренировъчна комбинация.

Опознай себе си

Да бъдеш смирен и да признаеш, че имаш слабости и грешки може да бъде много полезно. Веднъж признали и идентифицирали проблемите, можем да развием стратегия за тяхното решаване. Този модел на честна самооценка и самоусъвършенстване, може да ви помогне да извървите дългия път на самопознанието и да реализирате потенциала си.

Не разчитайте на магични средства

В фитнес средите няма човек, който да не мечтаят за по-добра форма и по-бързи резултати. Мнозина се лутат в търсенето на магични хапчета, секретни тренировки и още по-секретни отвари. Хората, които сменят постоянно тренировки, хапчета и диети губят ценно време. Вместо да инвестирате толкова усилия в търсенето на нещо лесно, се придържайте към не толкова бързи, но изпитани средства като здрава тренировка, чисто хранене и постоянство в преследване на целта.

Може да ви е интересно