храна бургер диета

Как да контролираме глада

Кои са най-добрите начини да поддържаме диетата си. Това обяснява Пол Картър – треньор по сила и бодибилдинг.

Някои хора могат да преодолеят желанията, без да им се поддават, а някои хора нямат такава воля. Но това е, което разделя хората, които имат постоянен напредък, и тези, които не го правят.

Уикендите са времето, когато хората се затрудняват най-много. Делничните дни ни дават структура, но уикендът често означава излизане с приятели или семейни събития. Тогава  диетата ви се разваля. Една събота и неделя на преяждане може да отмени предишните пет дни на стриктна хипокалорична диета.

Спрете самосаботажа. Тези съвети могат да помогнат:

Пийте диетични напитки

 Те са чудесни за временно контролиране на апетита ви. Сигурен съм, че някой ще се позовава на някакво проучване за изкуствени подсладители и инсулин, но имаше едногодишно проучване, което показа, че тези, които са пили диетични напитки като част от  диетата си, са загубили повече тегло от тези, които са пили само вода. Пиех Diet Sunkist по целия път до моето бодибилдинг шоу и бях в ниския едноцифрен диапазон на телесните мазнини. По някакъв начин това не попречи на загубата на мазнини. Шокиращо. Нулата калории не навредиха на загубата на мазнини.

Яжте зеленчуци

Зеленчуците ви засищат и можете да изядете един тон, без да проваляте диетата си. Никога няма да ви се налага да се регистрирате в клиника за загуба на мазнини поради навика ви да ядете броколите. Ако присъствате на събиране, донесете поднос със зеленчуци, който всички мразят, и го изяжте сами. След това преминете към източниците на протеини. Това поне ви дава шанс да не погълнете 10 000 калории на барбекюто на съседа.

Пийте по един протеинов шейк преди да излезете

Това ограничава апетита ви, преди да отидете на парти или на вечеря навън, и ще сведе до минимум преяждането.

Източник: T Nation

Може да ви е интересно