Програмата „Булдог“ – създадена, за да ви направи по-големи и по-силни

Напоследък придобиват популярност хибридни програми, които са комбинация между силови тренировки и бодибилдинг. Програмата е подходяща както за средно напреднали, така и за напреднали, които искат да избягат от рутината.
Програмата Булдог е създадена, за да ви направи  по-големи и по-силни. Тя се нарича Powerbuilding тренировка, тъй като целта и е да ви даде най-доброто от двата свята: силна и мощна физика.
Развитието на мускулна маса ще ви направи по-силни, а добавянето на сурова сила ще ви помогне да изградите повече мускули от нормалното. Вашата основна цел е да станете по-силни във всяка част на тялото от глава до пети. Тренировката е комбинация от силови упражнения 4х4 и допълнителни бодибилдинг упражнения и серии.

4х4

Всяка тренировка започва с основно упражнение, изпълнено по схемата 4х4, което е просто четири серии с по четири повторения. По време на първата тренировка изберете тежест, с която можете сравнително лесно да изпълните 4-те серии с 4-те повторения. Следващата тренировка вдигате тежестта с 2,5-5кг. Не се притеснявайте, ако не можете да изпълните 4-те повторения във всичките серии след като качите килограмите. Просто се опитайте следващият път да ги направите и отново покачете тежестта.

Допълнителни упражнения

И при допълнителните упражнения е достатъчно просто: направите ли предписаните серии и повторения вдигате тежестта. Целта е да вървите постоянно напред и нагоре.

Разтоварваща седмица

Програмата не предвижда разтоварваща седмица, ако се чувствате силни – натискайте здраво. Ако се чувствате преуморени намалете 30% и направете една лека седмица.

Сплитът е тридневен и е разделен така: Понеделник – ден за клек, сряда – ден за вдигане от лег, петък – ден за тяга.

Програмата може да видите в таблицата по-долу:

Може да ви е интересно