Зотман сгъване и избутване на горен скрипец за трицепс

Загрявайте за оптимална тренировка
Загрявката е важна част от всяка тренировка, но често се пренебрегва. Тя подготвя тялото за физическото натоварване – мобилизират се дихателната и кръвоносна система, мускулите и сухожилията загряват, ставите се овлажняват, нервната система и психиката се настройват. Загрявката ни позволява да извлечем максимума от тренировката и ни предпазва от контузии

Зотман сгъване
Изобретено от стронгмена  Джордж Зотман, това упражнение за бицепс е в основата за изграждането на невероятни ръце от старата школа. Самият Арнолд го използва непрекъснато по време на своята кариера. Във века на машините е доста пренебрегнато упражнение, но не забравяйте, че включвайки го в програмата си може да получите уникално натоварване в ръцете.

Избутване на горен скрипец за трицепс
Това е едно от най-популярните упражнения за трицепс  и може да се изпълни като първо (загряващо) или като последно (изпомпващо) движение. Номерът при него е да държите лактите отстрани и да не се движат по време на повторението. Ако ги изнасяте напред или ги разтваряте настрани, сваляте натоварването от трицепсите и започвате да ангажирате други мускулни  групи като гърди, рамене и гръб. Все пак не забравяйте, че това е едноставно упражнение за трицепс,  а не полу – пуловер или полу- кофички. Използването на различни накрайници (въже, крив лост, за една ръка и др.) е не само препоръчително а задължително за натоварването  на  максимален брой различни мускулни влакна.

Избягвай рисковите упражнения
Ако не искате да имате травми, избягвайте високо рисковите упражнения като изтласкване зад врат, гребане зад врат, френска преса и др. Това са упражнения, които в дългосрочен план носят повече минуси отколкото плюсове. Ако от някое упражнение ви боли, няма нужда да го правите. Няма незаменими упражнения и винаги може да натоварите мускулите с алтернативни варианти.

Може да ви е интересно