Как да изберете подходящите дрехи за тренировка

Наличието на подходящо облекло за тренировка понякога може да бъде също толкова важно, колкото и правилното фитнес оборудване. Въпреки че може да не изглежда, че облеклото ви прави значителна разлика, когато става въпрос за ежедневното ви кардио, това, което носите, всъщност може да има огромно влияние както върху вашата издръжливост, така и върху вашата мотивация. Следващият път, когато почувствате нужда да освежите спортното си облекло, помислете за съветите по-долу относно най-добрите практики за избор на дрехи за тренировка.

Имайте предвид местоположението

Въпреки че може да изглежда очевидно за повечето, винаги трябва да взимате предвид местоположението си, преди да изберете вашето облекло за тренировка. Това, което чувствате най-комфортно когато тренирате у дома, не е задължително да е най-доброто за вас, ако правите упражненията си на открито. Обмислете внимателно температурата, докато планирате какво да облечете преди тренировката си, тъй като това да ви е твърде горещо или твърде студено може да повлияе на резултатите ви в дългосрочен план. Бъдете особено подготвени за бурно време, ако бягате на открито и проучете най-доброто облекло за бягане за студено време; освен подходящо яке за бягане и клин, най-вероятно ще ви трябва шапка заедно с маска за уста, за да предпазите дробовете си от опасностите на студения въздух.

Цветовете имат значение

Цветовете, които изберете да носите, могат да повлияят на вашата тренировка както на физическо, така и на психологическо ниво. Важно е да сте наясно как цветовете, които обличате, могат да повлияят на количеството светлина, което абсорбирате, и на телесната ви температура по време на вашите упражнения. Ако сте склонни да се потите повече, черното вероятно не е най-добрият цвят за носене, докато бягате в по-топъл ден. Бъдете наясно какви психически ефекти могат да имат цветовете върху вас по време на вашата тренировка, тъй като науката ни казва кой цвят трябва да носите по време на вашата тренировка. Твърди се, че червеното ускорява сърдечния ви ритъм и може да бъде полезен цвят за тренировки с висока интензивност, докато неутралните тонове са известни с това, че повишават усещането за спокойствие, което ги прави по-подходящи за по-прецизна тренировка като йога. Внимавайте с цветовете, които носите, докато тренирате, и може просто да откриете, че извличате повече от вашата фитнес рутина в дългосрочен план.

Проучете за най-добрите артикули

Въпреки че е изкушаващо да купите тези клинове за 10лв., които можете да намерите на разпродажба, важно е да не правите компромиси с качеството, когато става въпрос за вашето облекло за тренировка. Направете проучване за най-високо оценените облекла за свободното време и инвестирайте в дрехите, които знаете, че ще носите най-много. Купуването на качествени дрехи ще гарантира, че ще получите най-доброто за парите си и може дори да ви спести пари в дългосрочен план – точно като фитнес оборудването. Потърсете надеждни имена в сферата на спортните дрехи за висококачествени клинове, къси панталони и горнища следващия път, когато искате да подобрите играта си с облекло за тренировка. Ако мислите, че все още не можете да си позволите подобни артикули, намерете ги втора употреба онлайн. Както и да закупите своя нов комплект екипи за фитнес залата, няма да съжалявате, че сте поставили качеството на първо място.

Проверете материята

Винаги първо проверявайте от каква материя са изработени вашите тренировъчни дрехи, преди да ги закупите. Дишането е от решаващо значение, за да се чувствате комфортно и мотивирани, докато тренирате. Изкуствените материали могат да причинят статично електричество на бягащата пътека. Най-добрите материи за вашите тренировъчни дрехи включват бамбук, памук, найлон и полиестер. Въпреки че не сте ограничени до тези тъкани, когато става въпрос за това, което носите, докато тренирате, тези опции наистина са най-добрите по отношение на дишането и комфорта в дългосрочен план. Направете си услуга, като определите каква тъкан е най-добра за усещане и работи най-добре за вас и вашето тяло. Осъзнаването на това ще ви помогне да извлечете максимума от тренировките.

Пробвайте ги

Най-важната практика, когато избирате вашите екипи за упражнения, е просто да ги пробвате. Ако чувствате, че нещо не е добро за вас, вероятно е така. Купувайте само артикулите, за които знаете, че ще ви накарат да се чувствате удобно, уверени и концентрирани. Ако поръчвате онлайн, използвайте опцията да изпращате обратно стоките, които не харесвате. Колкото и изкушаващо да е да пропуснете времето, необходимо за връщане на дрехите, които сте поръчали, не се предавайте, ако знаете, че няма да получите максимума от тях. Обърнете внимание на това как вашите тоалети ви карат да се чувствате, докато ги тествате.

Източник: Livefit

Може да ви е интересно