отслабване диета

Най-добрият начин за губене на мазнини

Кой е най-добрият начин да се отървете от нежеланите мазнини? Нейт Мияки, специалист по фитнес и хранене, обяснява.

Следете калориите и макронутриентите на храната си през първите няколко седмици от фазата на загуба на мазнини. Ето защо:

  • От качествена гледна точка, ще идентифицирате навиците, които можете да подобрите, за да накарате мазнините да изчезнат. От количествена гледна точка ще ви покаже как храните, които ядете, влияят на средните стойности на хранителните вещества, които приемате. След това можете да коригирате размера на порциите, за да постигнете целевите си стойности за загуба на мазнини.
  • Може да ви покаже разликата между „здравословни“ храни и храни, „благоприятни за загуба на мазнини“. Да, ядките са здравословни, но ако приемате 1000 допълнителни калории на ден, като ги похапвате, ще бъде трудно да влезете постоянно в този калорийния дефицит, необходим за загуба на мазнини.
  • Ако не губите мазнини и постигате целевите си стойности само през 80% от времето, трябва да увеличите този процент. Загубата на мазнини изисква дисциплина и последователност.
  • Понякога фините промени са всичко, което е необходимо, за да започне процесът на загуба на мазнини или да продължи да напредва. Някои хора стигат до крайности, когато не е необходимо. Може би всичко, от което се нуждаете, е да намалите въглехидратите с 10%, за да предизвикате загуба на мазнини. Чрез проследяване, тестване и оценка можете да направите това, вместо да намалите калориите си наполовина и въглехидратите до нула, след което да страдате от всички отрицателни метаболитни и хормонални последици от тези крайни мерки.

Следенето на храната не е нещо, което трябва да правите безкрайно. Целият смисъл е да научите достатъчно за храненето, така че да можете да се храните по-интуитивно, като същевременно постигате целите си. Скоро ще знаете стойностите на типичните си хранения и ще можете да определяте размера на порциите.

Източник: T Nation

Може да ви е интересно