ръкавици дъмбели тежести

Как ръкавиците помагат във фитнеса

Фитнес общността е разделена между привържениците на фитнес ръкавиците и техните противници. Някои не могат да се отделят от ръкавиците си и няма да бъдат видени в залата без тях, докато други твърдят, че те пречат на тренировките им. Дали да носите ръкавици или не е личен избор, който трябва да бъде направен след преценка на следните предимства, които те предлагат:

1. По-добро сцепление

Един добър чифт ръкавици за фитнес ще ви позволи да подобрите сцеплението при вдигането на тежести. Колкото по-интензивна е вашата тренировка, толкова по-потни ще бъдат ръцете ви. Талкът ще помогне до известна степен, но няма да подобри сцеплението ви и ще изчезне бързо. По принцип ръкавиците за вдигане на тежести ви позволяват да продължите да се фокусирате върху тренировката си, без допълнителен стрес от изпускане на тежестите.

2. Добавена опора за китката

Добрият чифт ръкавици ще предложи подходяща опора за китката по време на по-сложни упражнения. Те служат за подобряване на стабилността, а също и за предотвратяване на нараняванията на китката. Тези, които са страдали от наранявания на китката преди, ще открият, че добавената опора за китката е от полза за тяхната рехабилитация, позволявайки им да продължат да тренират. Също така е много лесно да регулирате стегнатостта на обвивките, докато се почувствате комфортно.

3. Намалят напрежението

Един добър чифт ръкавици за фитнес ще поеме по-голямата част от напрежението върху ръцете ви. Възпалените ръце могат да имат отрицателно въздействие върху представянето ви. Не забравяйте, че ръцете ви не трябва да бъдат напрегнати, а мускулите ви. Вашите китки също ще са ви благодарни, тъй като намаленото натоварване също ще намали болката в тях.

4. Без мазоли или мехури

Щангите, дъмбелите и почти всяко друго оборудване за вдигане на тежести може да причини мазоли и мехури. Те не само са непривлекателни, те са и болезнени и ще пречат на тренировката ви. По принцип ръкавиците за фитнес предлагат слой защита за дланите ви, което ви позволява да продължите да тренирате. Ръкавиците без пръсти също позволяват на ръцете ви да дишат и намаляват изпотяването на ръцете.

5. Ще вдигате повече

Един добър чифт ръкавици за фитнес ще ви помогне да се съсредоточите върху упражняването на правилните мускули, вместо да се тревожите за ръцете си. Чрез правилното разпределение на тежестта, която вдигате, вашите пръсти, ръце и китки няма да се изморят и ще можете да тренирате по-дълго, да правите повече повторения и да вдигате повече, отколкото бихте направили без тях.

В дългосрочен план фитнес ръкавиците ще ви помогнат да подобрите тренировъчните си сесии, позволявайки ви да ги изпълнявате с пълен капацитет, без да се притеснявате от наранявания. Идеалните ръкавици за фитнес трябва да са леки, дишащи и удобни. Не трябва да са твърде дебели, за да не пречат на тренировката ви.

Източник: Mava Sports

Може да ви е интересно