захват ръкохватка

5 начина да подобрите силата на захвата си

Ние използваме силата на захвата си през цялото време, не само във фитнеса, но и в почти всяка дейност, която правим.

Много от нас пренебрегват работата по нея, но потенциалните ползи са огромни. Мускулите, които контролират сцеплението ви, са разположени в предмишниците и китките и често болката в тези области може да ни накара да се провалим, когато вдигаме тежко.

Може дори да не осъзнавате, че това ви задържа, защото те са сравнително малки мускули, които е трудно да усетите.

И така, как да заздравите тези зони, за да подобрите силата на захващане и да започнете да  вдигате по-тежко? Ето пет начина, по които можете да го направите.

Zottman Curl

Zottman curl е едно от най-ефективните упражнения за развиване на силата на захващане поради начина, по който ангажира предмишниците ви, докато сваляте тежестите. Изпълнявате нормално сгъване за бицепс с дъмбел във всяка ръка, след това завъртате китките си на 180 градуса и спускате тежестите обратно в изходна позиция, като държите скоростта под контрол.

Мъртво висене

Те са прости, но ефективни. Мъртвите висяния ангажират много различни мускули, но хватката ви обикновено отказва първа. Просто висете на лост или до изтощение, или за повторения от около 20-30 секунди.

Фермерска разходка

Фермерската разходка е популярно упражнение за силни мъже, но можете да го направите с всякакъв вид оборудване. Просто държите някаква голяма тежест във всяка ръка и вървите на определено разстояние, преди да я оставите, да си починете и да повторите.

Ръкохватка за подсилване на захвата

Ако сериозно искате да се ангажирате да подобрите силата на захвата си за определен период от време, едно от най-добрите неща, които трябва да направите, е да си вземете инструмент за подсилване на захвата. Те са специално проектирани да насочат напрежението към мускулите, които ще имат значение за сцеплението ви. Гарантирано ще видите солидни резултати.

Тежка мъртва тяга

Всеки, който е правил тежка мъртва тяга, ще знае, че хващането на щангата е предизвикателна част от повдигането и затова е прост, но полезен начин да подобрите силата на захвата. Ако искате, можете да опитате да използвате различен захват за всяка серия, така че да насочвате напрежението към различни части на ръката, китките и предмишниците.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно