десерт брауни сладко

5 рецепти за здравословни десерти, пълни с протеин

Диетолозите обикновено препоръчват тези, които тренират редовно, да приемат между 1,2-1,7 грама протеин на килограм телесно тегло.

Достигането на тези количества на дневна база може да бъде предизвикателство за някои и десертите могат да бъдат добра възможност да увеличите количеството в диетата си.

Ето пет рецепти за вкусни и лесни десерти, които са пълни с протеин:

Шоколадова бананова торта в чаша

Това е изключително лесен, вкусен и бърз за приготвяне десерт, който освен това е и пълен с протеин. Просто смесете лъжица шоколадов протеин на прах, пюре от банан, ¼ чаена лъжичка бакпулвер и един белтък в намаслена чаша.

Печете в микровълнова фурна за 1 минута преди да разбъркате. След това поставете сместа в микровълнова фурна за още 30 секунди или докато тя вече изгуби влажността си.

Бисквитки с фъстъчено масло

Те са изключително лесни за приготвяне и също са без млечни продукти и без глутен.

Смесете 160гр фъстъчено масло, 1 яйце и 175гр пудра захар. След това изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за шест до осем минути.

Протеинови браунита

Добавянето на лъжица неовкусен или ванилов протеинов прах към любимата ви рецепта за браунита е лесен начин да създадете една вкусна закуска, изпълнена с протеин.

Протеинови мъфини с боровинки

Комбинирайте 100гр овесено брашно, 50гр протеин на прах и една чаена лъжичка бакпулвер. В отделна купа разбийте 100гр кисело мляко, едно яйце, чаена лъжичка екстракт от ванилия и 50мл мляко.

Добавете мократа смес към сухата и след това сложете 100гр боровинки, преди да изсипете сместа в тава за мъфини. Пече се 12-15 минути на 180 градуса.

Високопротеинов чийзкейк

Смесете 540гр крема сирене, 450гр кисело мляко и 3 лъжици ванилов протеин на прах и една чаена лъжичка ванилов екстракт, докато сместа стане гладка. Разбийте четири яйца, едно по едно. Изсипете сместа в намаслена форма за кекс и печете за един час на 165 градуса, преди да оставите да се охлади за няколко часа.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно