тренировка лост

От колко протеин се нуждаете всъщност?

Изследванията сочат, че диетите с умерено до високо съдържание на протеини помагат за натрупване на мускули и загуба на мазнини, контролират глада, подпомагат възстановяването след тренировки и се борят срещу стареенето.

Но колко точно трябва да приемате на ден? Много хора говорят за горната граница (повече за това след малко), но открихме, че е по-полезно да мислите за вашата минимална ефективна доза. Всички сме свързани с навиците и изграждането на страхотна рутина означава да започнете с това, което е изпълнимо и да го правите многократно.

Минималната ефективна доза за протеин е приблизително половин грам протеин на килограм от вашето целево телесно тегло, според д-р Дон Лейман, един от най-доверените изследователи на протеини в света. Така че, ако искате да тежите 80 килограма, вашият минимум е приблизително 40 грама.

Ето как изглеждат 90 грама протеин:

Закуска: 3 яйца (20 грама)

Обяд: Сандвич с пуешко + 1 лъжица протеин на прах (40 грама)

Вечеря: Пилешки гърди (30 грама)

Колкото по-активни сте, толкова по-добре тялото ви ще използва протеините. Изследванията показват, че можете да ядете до 1 грам протеин от вашето целево телесно тегло, за да поддържате както натрупването на мускули, така и загубата на мазнини.

Ако мразите да броите калории, не се притеснявайте (Арнолд никога не е броил калории през живота си). Просто използвайте ръцете си, за да определите размерите на порциите. Дланта на ръката ви се равнява на около 20 до 30 грама протеин. Така че, в зависимост от вашата цел, можете да се насладите на 1-3 порции протеин на хранене.

Също така, не се притеснявайте да приемате повече протеини. Някои хора предполагат, че ограничението е 20 до 30 грама на хранене, но тялото ви може да понесе (и използва) много повече от това. И ако сте здрави, диетите с високо съдържание на протеини не причиняват увреждане на бъбреците ви.

Обичате числата и искате да знаете точно колко трябва да ядете? Предлагаме ви този калкулатор от Examine.com.

Източник: https://schwarzenegger.ck.page/0943ca5e13

Може да ви е интересно