„Дианабол“ – един легендарен стероид

Този стероид заема специално място в историята на спорта като цяло и бодибилдинга в частност.

Толкова специален, че го наричат ​​легенда. 1956 е годината на неговото появяване и се продава под търговското име ,,Дианабол’’. Първоначално се използва само в силовите спортове, заради уникалната си способност да увеличава силата и мускулната маса. Въпреки това по-късно започва да навлиза и в други спортове. В бодибилдинга бързо се превръща в суплемент номер едно. Списъкът с негови фенове е дълъг и включва редица известни профита от 70 и 80 години. За съжаление с развитието на допинг контрола употребата му е драстично намаляла и се използва само в спортове без такъв.

 Приложение

Methandrostenolone до голяма степен повишава гликогенолизата (възстановяването на гликогена, изчерпан по време на тренировка), намалява активността на кортизола и по този начин помага да се избегне разрушаването на мускулни влакна в периода след тренировка. Не на последно място той увеличава значително белтъчния синтез. Използва се предимно в схеми за покачване на мускулна маса.

Дози

Най-добри резултати се получават при комбинирането на 30-50мг Methandrostenolone с други препарати като тест и дека. За намаляването на водната задръжка дозите могат да се редуцират до 20-30мг. При прием на сингъл някои атлети прибягват до високите 80-100мг. Друга практика е взимането на 10-15мг като мост между цикли. Късият му полу-живот (3,5-4,5 часа) налага по чести приема (5-6) на равни части през деня.

Комбинация с други лекарства

Methandrostenolone най-добре се комбинира с лекарства, които стабилизират добре андрогенните рецептори: тестостерон, тренболон, нандролон, Methenolone. Комбинацията му с други не е препоръчителна поради тежкото натоварване на черния дроб и увеличената водна задръжка.

Може да ви е интересно