Ти срещу желязото

Железата никога не спят, не ядат и няма да се откажат. Тяхната мисия е да те пречупят, да пречупят духа ти, и ще успеят, освен ако не им отвръщаш с всичко, на което си способен, всеки път когато тренираш.

Увеличете протеина при диета

Освен за изграждане на тялото, протеините могат да бъдат използвани като източник на енергия в диетата, ако няма достатъчно количество въглехидрати и мазнини, които са основните източници на енергия. При липса на храна или при глад, тялото разгражда собствените протеини (мускули). Затова след един месец глад, мозъкът и сърцето губят около 3% от теглото си, докато скелетните мускули до 30%. Така тялото съхранява в най-добра степен органите необходими за живота.

Ускорете обмяната

За да ускорите обмяната на веществата, заложете на мускулите. Гледайте на своите мускули като на двигател в тялото. Колкото двигателят е по-голям и по-силен, толкова повече енергия ще гори. С други думи мускулите са тези, които консумират енергия и е желателно да се увеличи техният обем, защото те се противопоставят на мастната тъкан, като активно повишават обмяната на веществата, само със своето присъствие. Въвеждането на различни упражнения с тежести в тренировката е безопасен метод за ускоряване на метаболизма. Тренирайте поне 3 пъти седмично и работете за всяка мускулна група в тялото.

Ходете повече за по-добро здраве

Ходенето е най-лесната форма на физическа активност. За хора с наднормено тегло е идеалният вариант за повишаване на дневния калориен разход и навлизане в по-добра спортна форма без риск от травми. Изминаването на 5-6 километра дневно гори 300-400 килокалории, тонизира тялото и е страхотно средство за борба с високото кръвно налягане.

Табата с пудовки

Няма по-подходящ завършек на тренировката от изпълняването на 1-2 протокола „Табата” с пудовки. Това ще замести кардиото и ще изгори много допълнителни калории за кратко време. Редувайте упражненията, за да повишите ефективността. Например:

20 сек. Goblet squat

10 сек. почивка

20 сек. Swing

10 сек. почивка

Така правите общо 8 работни интервала. За жените 8-16 кг. пудовкa, за мъже 24-32 кг.

Може да ви е интересно