набиране

4-те най-чести грешки при набиранията

Лесно можете да си помислите, че правите всичко както трябва във фитнеса, но вероятно правите някои глупави грешки, които лесно можете да избегнете.

Някои упражнения са технически по-трудни от други и научаването как да ги усъвършенствате отнема известно време. Получаването на „комфорт“ при определени движения понякога може да накара даден спортист да започне да използва форма, която не е перфектна.

Днес светлината на прожекторите пада върху краля на движенията за горната част на тялото (и не, това не е лежанката). Прочетете, за да видите дали правите някоя от тези ключови грешки при набиранията си.

1. Не използвате пълен обхват на движението

Важно е да запомните, че мускулите на гърба трябва да бъдат основният фокус при извършване на набирания. Извършването на частични повторения не позволява на мускулите на гърба да достигнат до напълно обтегната позиция между повторенията, което насърчава ръцете да се задействат и да свършат по-голямата част от работата. Ако не можете да направите толкова много набирания от пълно висене, направете това вашата нова начална точка. Дори завършването на повторението с леко сгъване на лакътя не е идеално.

2. Оставяте лактите си да се разтварят

Ако искате вашите гръбни мускули да станат по-силни и по-развити, тогава е важно да държите лактите си прибрани. Освен това ще бъде много по-лесно да повдигнете гърдите си, когато лактите не се държат твърде широко. Всичко това означава повече стимулация на гърба и добро качество на набирането.

3. Не контролирате правилно раменете си

Най-трудната част от набирането всъщност е да се научите да контролирате лопатките. Всяко повторение трябва да започва със забележимо натискане и прибиране на раменете. Това стяга мускулите на гърба и ви подготвя за правилно набиране, като използвате по-малко бицепс, отколкото бихте направили иначе.

4. Оставате прави като стрела

Според много указания тялото трябва да се държи напълно изправено от главата до петите, за да се извърши добро набиране. Това повежда хората, започващи с тренировките, по погрешния път. Знаем, че набиранията са предназначени да развиват гърба и научихме, че тренирането на гърба изисква раменете да бъдат прибрани и настроени да ангажират задните мускули. Опитайте се да издърпате раменете си назад, без да извивате гърба си. Не е възможно. За да тренирате правилно гърба си по време на набирания, помислете за повдигане на гръдния кош към лоста. Извийте гърба и поставете раменете в правилната позиция. Ще усетите разликата.

Източник: Men’s Journal

Може да ви е интересно