Добавки

За храната и спорта RATIOнално

Храната прави борбата.
Без химия няма физика.
Без препарати няма резултати.

Серия популярни сентенции се стремят да ни убедят в ключовата роля на храненето и хранителните добавки за спортните постижения. Но колкото и мнения да потърсите, вероятно ще чуете различни отговори. Как да се ориентираме в това разнообразие от данни, факти… и откровени заблуди?

За храната и спорта рационално ще си говорим на 9 февруари.

Ще започнем от общото, за да разясним как да третираме различните ресурси и сведения, до които имаме достъп. Това ще ви помогне да оцените всякакви спортни и хранителни съвети – както тези онлайн, така и споделените от нашите лектори.

После ще си поговорим в детайли за храненето и хранителните добавки:

  • Къде е златната среда между официално одобрените здравни претенции за хранителните добавки и разюздания интернет хайп?
  • Как да решим какво ни трябва – от кръвни изследвания до разбиране на собственото хранене и начина на живот?
  • За кои хранителни добавки всъщност има доказателства за ефективност, особено при спортуващи хора?
  • Как добавките могат да допълнят дори най-добрата храна?
  • Къде е мястото на витамините и минералите?

За лекторите

Костадин Зашев е инженер с докторска степен по ядрена енергетика, но фитнесът отдавна е негова основна страст. Той е сертифициран персонален терньор, консултант по фитнес хранене и специалист по корективни упражнения от една от трите най-престижни организации за обучение на персонални треньори в света – Националната академия по спортна медицина на САЩ. Има 14-годишен стаж в областта на спорта и проведени повече от 20 000 тренировки с клиенти.

Костадин е и съосновател на Strong by Science – компания за треньорски услуги, която помага на хората да подобряват формата и здравето си чрез предоставяне на професионална помощ на добре обучени треньори, които да са разположени на близка за трениращите локация. Костадин е създател и на един от най-добрите центрове за професионално обучение на фитнес треньори в България, който е сертифициран от Министерството на образованието и науката.

Кирил Русев пише професионално за храна и хранене от 9 години и е написал над 2000 научнопопулярни статии. Понастоящем е автор на свободна практика и се стреми да бъде активен участник в интелектуалната дискусия за храненето и движението в услуга на здравето и естетическия външен вид. Старае се да държи мненията и емоциите си в различни джобове, като мненията подхранва с наука и здрав разум, а емоциите – с кулинария. Не държи да е прав на всяка цена и с готовност променя възгледите си в името на истината.

Билети

Може да ви е интересно