Най-добрият начин да свалите излишните килограми

Много диети правят загубата на тегло прекалено сложна. Ако търсите бързо решение, време е да си налеете питие.

Въпреки че повечето хора ги смятат за начин за изграждане на мускули, напитките заместители на храненето могат да бъдат изненадващо ефективни при опитите за здравословна загуба на тегло.

Ние сме критични към много добавки, защото рекламата не отговаря на научната истина, но протеиновите шейкове и заместителите на храненето са изключение. Изследванията показват, че те могат да помогнат за изгарянето на мазнини, да намалят глада и да подобрят цялостното ви метаболитно здраве.

Но истинският трик е как да включите протеинови шейкове в диетата си. Изследванията показват, че заместването на само едно хранене с напитка, която го замества, може да доведе до загуба на средно 2,5 килограма в сравнение с диета, предназначена да помогне за отслабване.

Заместителите на храненията работят, защото са удобни и бързи и са заредени с протеини и други хранителни вещества, които могат да ви помогнат да останете сити. Непреработените храни също вършат работа, но често не ни бива в приготвянето им или не знаем какво точно да ядем и когато това се случи, можете да станете най-големият си враг. Изследванията показват, че обикновено подценяваме колко калории приемаме (с около 47 процента) и надценяваме колко изгаряме.

Ако искате да видите дали тази стратегия работи за вас, изберете най-предизвикателното си хранене за деня (обикновено закуска или обяд) и го сменете с шейк. Просто следете какво добавяте към шейка. Много хора ще използват мляко, фъстъчено масло, много плодове и различни други съставки, които – макар и здравословни – натрупват калории. Като цяло търсете шейк, съдържащ поне 20 грама протеин и 200 до 400 калории.

Източник: https://schwarzenegger.ck.page/0943ca5e13

Може да ви е интересно