фитнес мускули

4 съвета как да увеличите силата си

Изграждането на мускулна сила може да бъде от полза за спортисти, участващи в огромен набор от спортове, и е нещо, към което много от нас се стремят.

Въпреки че резултатите могат да дойдат бързо и без много мислене или усилия в началото, често се достига до плато.

Добрата новина е, че с правилния подход можете да продължите да ставате по-силни за много години напред. Ето четири основни съвета за изграждане на сила:

Решете към какви упражнения да се насочите

Измерването на вашата сила е ключов начин да следите напредъка и най-често срещаният начин да направите това е да наблюдавате максимума си за едно повторение. Трудно е да изградите своя максимум за едно повторение във всички упражнения, така че по-добрият начин да насочите енергията си е да се съсредоточите върху едно или две конкретни упражнения. Например, ако се стремите да изградите сила на долната част на тялото, можете да се съсредоточите върху подобряването на клякането си.

Повдигнете със скорост

Използването на максимална сила при повдигане ще ви помогне да увеличите максимално възвръщаемостта на силата. Съсредоточете се върху бързото преминаване през концентричната част на повдигането. Въпреки че не можете да тренирате с максимални натоварвания през цялото време, защото това ще натовари твърде много тялото и няма да можете да се възстановите правилно, можете да вдигате с максимална сила, като се фокусирате върху скоростта на повдигане.

Нека силата дойде при вас

Търпението е от решаващо значение, когато имате наистина голяма фитнес цел и искате да видите на какво е способно тялото ви. Не можете да изградите огромна сила за една нощ. Необходими са години последователно обучение, постигане на малки незначителни резултати, за да реализирате своя потенциал. Нуждаете се от правилния начин на мислене, за да се придържате към режима си, не непременно да се насилвате да се подобрявате, а да оставите напредъка да дойде при вас, като същевременно се доверявате на процеса.

Спете повече

По-голямата част от мускулната регенерация и възстановяване се извършва през нощта, докато спите, така че получаването на достатъчно качествена почивка е важна част от тренировъчната рутина. Не искате да се стресирате, че не получавате достатъчно сън, защото това просто ще натовари още повече тялото, но създаването на среда и начин на живот, където можете лесно да си починете и да се възстановите, ще помогне в дългосрочен план.

Източник: Built for Athletes

Може да ви е интересно